Timebeskrivelser

Velg en timeplan:

ikon sal

» Online booking
For timeplaner se vårt online bookingsystem

ikon sykkel

» Online booking
For timeplaner seg vårt online bookingsystem


Sal: Nivåer og farger:

Røde Timer:
De røde timene er våre aller tøffeste timer i sal. På røde timer vil du kunne få tøffe styrkeøvelser og kombinasjoner, samt trinn og trinnkombinasjoner med både hopp og løp, slag og spark. De røde timene krever mye av deg både fysisk og mentalt, og du må regne med at instruktørene pusher deg i henhold til timens målsetning!
Gule timer:

De gule timene er våre enkleste timer, med moderat til moderat-høy intensitet. Selv om timene ikke skal være av de aller tøffeste vil du kunne bli både svett og sliten dersom du ønsker det. Gule timer blir gjerne "det du selv gjør dem til". Timene kan passe bra for deg som ønsker å komme i gang med treningen eller om det er en stund siden du har trent. Det kan også være en god variasjon i teningsuka dersom du ellers trener veldig tøft. På gule timer er det enkle steg og ikke så mange trinnkombinasjoner. Timene skal være lett å lære og få effekt av.

På alle våre gule timer veiledes du av våre flinke instruktører til inspirerende, glad musikk. Vi har treningsglede i fokus! Gule timer passer for alle.

Blå timer:

Blå timer i sal er enkle og harde og varierer mellom høy og svært høy intensitet. Timene har enkle tinn og trinnkombinasjoner og skal være lett å lære seg og oppleve treningseffekt av. Noen av timene har steg med hopp og løp, les gjerne spesifikt om den enkelte time for utfyllende beskrivelse.

De blå timene passer best for deg som har litt treningsgrunnlag fra tidligere.

Grønne timer:
Grønne timer er timer der dans og rytmer er i fokus, eller timer der koordinasjon og mer utfordrende trinnkombinasjoner er stikkordene. Se gjerne lengre ned på siden for å hver enkelt timebeskrivelse, og for utdypende informasjon om timens innhold.
Hvite timer:
Våre hvite timer har fokus på både fysisk og mental trening. Dette er trening for kropp og sjel. Stikkordene er avspenning, kroppskontroll og indre fokus.


Sykkel: Nivåer og farger:

Røde timer

De røde timene er våre intervallklasser, der høy intensitet og VO2 trening er stikkordene. Disse timene passer for de som har trent en del før og som ønsker å ta ut det lille ekstra. Knalltøffe timer som utfordrer opp mot maks HF.

Gule timer:

Gule timer er timer med lavere intensitet slik at de skal passe for alle. Instruktøren vil veilede på teknikk underveis og skal gjøre sitt beste for å skape en god treningsopplevelse. De gule timene passer også for de som trener mye, og som dermed bør vektlegge større andel lette økter.

Blå timer:

Våre blå timer er type "terskeltimer" der intensiteten ligger opp mot og rundt terskel. Supre timer for å trene AT og Maks VO2. Blå timer er perfekte for de som trener mye, og dermed må passe på intensiteten gjennom treningsuka. Men passer like godt for de som ikke har trent så mye før, da disse timene ikke utfordrer opp mot maks HF som for mange kan føles for tøft i starten.

Watt

Vi har fått helt nye spinningsykler med wattmålere som gjør treningsøkta innendørs mer konkret, motiverende og ikke minst målbar.

Men hva er watt?
All sykkeltrening handler om å utføre et arbeid (produsere watt) for å få sykkelen til å bevege seg framover. Du kan forklare arbeidet slik:

"Jo større arbeid du klarer å utføre på en viss tidsperiode, jo raskere vil du og sykkelen forflytte dere."
Det vil si at på samme tidsperiode vil en syklist som yter større arbeid (høyere watt) sykle lengre enn en som produserer mindre watt.

Watt er altså resultatet av motstand x tråkkfrekvens.
Høyere watt = større fartspotensiale (på samme måte som du måler km/t utendørs kan du måle "fremdrift" i watt på våre spinningsykler).

Så hvorfor trene med watt?

  • watt gjør innendørssykling målbar.
  • watt gir direkte feedback på hvor godt du presterer der og da, og om du blir i bedre form.
  • Du får bedre kontroll på intensiteten under treningsøktene.

På samme måte som det er en stor fordel/nødvendighet å kjenne makspuls når vi trener med puls, må vi ha en referanseverdi for watt slik at vi kan planlegge og trene med utgangspunkt i % av referanseverdien.

På våre sykkeltimer vil vi derfor snakke mye om funksjonell terskel watt (FTW) som er den maksimale snittwatten du kan holde i 60min.

Vi vil ha egne timer det vil være mulig å teste sin FTW på. Ellers vil man med mengde sykkeltimer etterhvert også erfare hva som er mest korrekt utfra slike tester. Man må prøve seg litt fram.

Vi ønsker alle velkommen til våre spinningtimer! Vi lover og gjøre vårt beste for at du skal få en fin opplevelse! :D

 

Iqniter Pulssystem

SUUNTO IQNITER PULSSYSTEM:

Er et unikt pulssystem som hjelper deg å nå dine mål!

Spenst Alta har investert i markedets beste pulssystem som hjelper medlemmer av treningssenteret til å nå sine treningsmål. Systemet heter Suunto iQniter og finnes på over 400 treningssentre i Norden. Suunto iQniter er motiverende og gjør treningen morsom.

Suunto iQniter er et nytt system for å ta opp, visualisere og rapportere treningsintensitet. Pulssystemet er designet for å gi umiddelbar tilbakemelding under og etter en treningsøkt. Pulsbeltene brukes for å vise pulsen din under treningen. Under en sykkeltime vises din puls, prosent av din maks puls, og hvilken puls sone du befinner deg i. Ditt personlige kallenavn bestemmer du selv, og dette navnet kommer opp på skjermen.

Etter en treningsøkt sendes en personlig feedback til deg, og som vil guide deg til en bedre form og nærmere dine mål. E-posten du mottar viser din siste gjennomførte treningsøkt i detalj. Du ser hvor mange minutter du har hatt i hver sone og hvordan pulsen har vært gjennom hvert minutt av økta. I tillegg får du en meget god vurdering av treningas effekt og hvordan dine økter de siste 30 dager har vært.

Effektiv trening innebærer å få mest mulig igjen for den tiden du bruker på treninga. Målet ditt kan være å bedre utholdenheten din, øke toppfarten, eller rett og slett å føle seg vel eller gå ned i vekt. Uansett mål vil du kunne trene mer effektivt, dersom du får en umiddelbar og historisk feedback på det du gjør.

Det vil være mulig å bruke iqniterpulsbelte på ALLE våre timer.

VELKOMMEN, vi gleder oss til å se deg!Sal: Timebeskrivelser

Cardio Functional Interval

En tøff intervallbasert kondisjonstime med enkle steg og trinnkombinasjoner. Timen er lagt opp med fem tøffe kondisjonsintervaller der du jobber opp mot 90% av kapasitet. Mellom intervallene kommer det 2 min og 30 sek med høyrepetisjons styrketrening der du bruker egen kroppsvekt som motstand. Stikkord for timen er beinstyrke, hurtighet og spenst. Timen inneholder steg med hopp og løp. Cardio Functional Interval har høy til svært høy intensitet.

Energy 55

Denne timen kombinerer høy intensiv kondisjonstrening og styrke. Timen består av 2 kondisjonsdrag på gulv, og en avsluttende styrkedel med fokus på sete, lår og kjernemuskulatur. Styrkedelen er lagt opp i 3 deler med 45sek jobb pr. øvelse slik at intensiteten holdes oppe også under styrkedelen. En knalltøff time som får deg til å hente fram et ekstra gir.

Slynge 3

Våre slyngetimer er styrketrening for hele kroppen med fokus på kjernemuskulatur. Slynge 3 stiller krav til teknikk. Øvelsene er rettet mot langrenn, men kan trenes av alle som har trent slynge tidligere. Slynge 3 har ingen oppvarmingsdel.

Senior
Styrketrening for deg som er i aldersgruppen 60 (+ -). Kort oppvarming med enkle trinn på gulv. Fokus på balanse, bevegelighet og funksjonelle øvelser tilpasset hverdagslivet. Timen skal gi velvære og helsemessig gevinst.
Styrke 45

Styrketrening for hele kroppen, med fokus på veiledning og teknikk. Kort oppvarming på gulv, step eller bosu med enkle trinn og kombinasjoner. Timen passer for alle som ønsker økt kroppslig styrke - også for deg som ikke har trent mye styrketrening tidligere.

Mage Rygg
Styrke i mage- og ryggområdet (kjernemuskulaturen) er viktig for all aktivitet, både på trening og i hverdagslivet. På denne timen får du 30 minutter med stort fokus på styrke og samspill i mage- og ryggmuskler. Stikkord er holdning, rygghelse og EFFEKT.
Puls 30

30 minutter kondisjonstrening med enkle steg og kombinasjoner på gulv. Denne timen har middels til høy intensitet og skal gi deg en økt med kondisjonsmessig utbytte. En flott time å kombinere med styrketrening.

StrongCore

Det ligger i navnet – dette er timen med kjernemuskulaturen i fokus. StrongCore gir deg fantastiske øvelser for styrking av muskulaturen i mage, rygg og kjerne. Denne timen stiller ikke store krav koordinasjon, og ved bl.a. Kettlebells-inspirerte øvelser som tar i bruk hele kroppen får du også jobbet med kondisjon og bevegelse.

Step 30

30 minutter effektiv kondisjonstrening på step. Enkle trinnkombinasjoner som gir intensitet og treningseffekt. Timen har moderat til litt høyere intensitet.

Kom i gang m/Styrke

Dette er en styrketime som er spesielt tilpasset vår "Kom i gang med trening" gruppe. Her får du 55 minutter med enkel styrketrening, skånsomme øvelser og fokus på teknikk.

Slynge 1 45

45 minutter slyngetrening som passer for alle. Enkle øvelser for de ulike muskelgruppene, hele tiden med bruk av slynge. Slyngetrening utfordrer kjernemuskulatur og stabilisering på en unik måte, og kan virke prestasjonsfremmende for mange andre aktiviteter.

Strong Core 30

StrongCore 30 minutter gir deg fantastiske øvelser for styrking av muskulaturen i mage, rygg og kjerne. Denne timen stiller ikke store krav koordinasjon, og ved bl.a. Kettlebells-inspirerte øvelser som tar i bruk hele kroppen får du også jobbet med kondisjon og bevegelse.

Puls 30 m/stang

30 minutter kondisjonstrening med enkle steg og kombinasjoner på gulv. Denne timen har middels til høy intensitet og skal gi deg en økt med kondisjonsmessig utbytte. En flott time å kombinere med styrketrening.

Styrke m/strikk 30

Disse timene kjøres med strikker av typen minibands. Strikkene brukes til å utfordre muskulatur både i press, men ikke minst i den bremsende (eksentriske) og statiske fasen. Strikkene gir mulighet for å jobbe med både styrke og stabilitet, og vil samtidig øke bevisstheten rundt muskulatur og ledd. Fargen på timen avgjør hvilken intensitet og valg av øvelser som brukes.

Senior + Styrke og balanse

En time helt uten steg og trinn. Målet med timen er å øke generell muskelstyrke, balanse og bevegelighet. Passer for både trente og mindre trente seniorer. Velkommen!

Kom i gang m/slynge

45 minutter slyngetrening for deg som ønsker å komme i gang med slyngetrening, passer for alle. Enkle øvelser for de ulike muskelgruppene, hele tiden med bruk av slynge og fokus på teknikk. Slyngetrening utfordrer kjernemuskulatur og stabilisering på en unik måte.

Kondis uten hopp 30
30 minutter kondisjonstrening med høy til svært høy intensitet. Enkle, dynamiske steg og fokus på bruk av de store musklene i beina tar deg opp mot maksimal hjertefrekvens. Denne timen er super i kombinasjon med styrketrening!
Styrke
55 minutter tøff styrketrening for hele kroppen. Bruk av frivekter. Fokus på eget øvelsesbilde og løfteteknikk. På denne timen får du virkelig bruke kroppen! Timen skal gi økt kroppslig styrke, samt gjøre deg mer bevisst på egne ferdigheter.
Styrke 30
30 minutter styrketrening med frivekter. Fokus på store muskelgrupper og intensitet. En tøff time som gir deg muligheten til å ta deg helt ut på kort tid!
Kondis 30

Dette er 30 minutter tøff kondisjonstrening på gulv. Klassen holder svært høy intensitet og inneholder enkle steg og kombinasjoner. På Kondis 30 utfordrer vi deg på steg med både hopp og løp!! En effektiv og intens halvtime!

X-fit

Crossfit er en tøff time der du får konstante varierte, funksjonelle øvelser, både styrke- og kondisjonsrettede, som utføres med høy intensitet. Det vil være et variert og allsidig øvelsesutvalg fra gang til gang. Målet er å konkurrere med deg selv, enten det er tid, repetisjoner eller belasting. Dette er en time der du kan pushe egne grenser.

Cardio X

Cardio X (CardioCross) er kondisjonstrening på gulv i kombinasjon med crossfit-inspirerte styrkeøvelser. Timen er bygget opp med 30 minutter kondisjonstrening, med og uten hopp og har en avsluttende del styrkedel. Styrketreningen er enkle høyrepetisjonøvelser som gir puls. Her jobber og pauser man i eget tempo i et gitt antall sekunder.

TabataCardio 45

Kondisjonstrening lagt opp etter Tabata metoden, med 20sek jobb og 10sek pause mellom intervallene. Passer for de som har trent en del før.

TabataStyrke 45

Styrketrening lagt opp etter Tabata metoden, med 20sek jobb og 10sek pause mellom settene. Stiller noe krav til løfteteknikk da timen er lagt opp med bruk av vektstang og øvelser i supersett.

Slynge 2 30/45

Våre slyngetimer er styrketrening for hele kroppen med fokus på kjernemuskulatur. Slynge2 stiller større krav enn Slynge1 til teknikk. Øvelsene tilpasses hver enkelt og passer for de som har trent slynge før.

Slynge Tabata 45

Våre slyngetimer er styrketrening for hele kroppen med fokus på kjernemuskulatur. SlyngeTabata er en time lagt opp etter tabataintervall metoden med 20sek jobb og 10sek pause. Denne timen stiller krav til teknikk, og passer for de som har trent slynge før.

Styrke m/strikk 30

Disse timene kjøres med strikker av typen minibands. Strikkene brukes til å utfordre muskulatur både i press, men ikke minst i den bremsende (eksentriske) og statiske fasen. Strikkene gir mulighet for å jobbe med både styrke og stabilitet, og vil samtidig øke bevisstheten rundt muskulatur og ledd. Fargen på timen avgjør hvilken intensitet og valg av øvelser som brukes.

K.S.I

Er forkortelsen for kondis m/styrke intervall. På timen benyttes en vektet stang både på kondisjons- og styrkedelen som gir deg mulighet til å utfordre kjernemuskulaturen ekstra godt. Da timen gjennomføres som intervaller med annenhver låt kondisjon og styrke er dette effektiv trening som gir deg full pakke ;)

Let's dance 45

Dette er en sprudlende dansetime hvor det er lagt opp til en enkel koreografi for hver låt. Dette er en time som utfordrer deg til å tørre å slippe deg skikkelig løs. Da kan vi garantere at du får det gøy på trening. Altså en time som inspirerer til ekte treningsglede J

Yoga Stretch 45

Vi jobber med å slippe spenninger, stress og emosjoner i kroppen ved å være lenge i behagelige yogastillinger og øker også beveligheten. Dyp og rolig pust senker produksjon av stresshormoner. Timen passer for alle. Avslutttes med avspenning.

Yoga Basic

En klasse med fokus på enkle øvelser og serier. En treningstime som gir mindre stress og spenninger både kroppslig, mentalt og emosjonelt. Avsluttes med avspenning.

Power Yoga

En mer fysisk yoga med fokus på enkle øvelser og serier. En fordel å ha gått litt på yoga tidligere, men det legges opp til mulighet for variasjon og aktiv bruk av progresjon innen både nivå og intensitet. Avsluttes med avspenning.

Stretch 30/45

Tøying eller bevegelighetstrening er gunstig for å øke/opprettholde bevegelighet og fleksibilitet i muskler og ledd. Ved tøying er man i tillegg med på å skape en bedre holdning og bedre leddstilling ved aktivitet. På våre stretch-timer fokuserer vi på statisk tøying der vi holder oss i hver øvelse i opp til ett par minutter. Dette fordi vi skal kunne bruke god tid på å jobbe oss inn i øvelsene og dermed unngå at vi tøyer for tøft. En veldig god time som bør prioriteres i løpet av treningsuka!Sykkel: Timebeskrivelser

6x3, 10x20/20 Intervall

Vår høyintensive sykkeltime hvor det er lagt opp til 6 drag på terskel før det avsluttes med høyintensive spurter (20 sek jobb og 20 sek pause). Denne timen har som hovedmål å gi effekt på oksygenopptaket og videre øke anaerob terskel. Timen coaches tøft, men det er alltid mulig å gjøre timen til sin egen.

i2 Spinn 55

i2 spinn passer for alle. Perfekt time for de som ikke har trent så mye sykkel før da intensiteten ikke er så høy. Samtidig er dette en time som bør prioriteres dersom man trener ofte/mye, da andel lavintensitetsøkter bør økes. Timen er lagt opp med motbakker og sletter annenhver låt, der det intensitetsmessig jobbes i øvre og nedre grense av i2.

Kom i gang m/sykkel

Denne sykkeltimen passer for deg som aldri har vært på sykkeltimer før. Instrutøren vil bruke tid på å veiledning av instillinger på sykkelen før økta kjøres i gang, og vil underveis formidle god sykkelteknikk. Selve økta varer 45 min, men det er satt av 55 min for å ha god tid til instillinger av sykler før timen samt en god nedtrapping og uttøying til slutt.

GlaSpinn 30/45/55/75

Våre GlaSpinn timer er sykkeltimer med lett til moderat intensitet. Det vil si at vi holder oss i intensistetssone 1 og 2. Timene er lagt opp for å inpirere til treningsglede og våre instruktører har som hovedmål og ta deg med på en inspirerende og livlig økt. Timen passer for alle!

Pyramide intervall 55

Denne intervalltimen er lagt opp etter pyramideprinsippet. Som betyr at det første og siste draget er det korteste. I og med at det er en blå time er fokuset å ligge på og rundt terskel på dragene, men med en pulstopp på siste drag. Dragenes lengde er 4-6-8-6-4. Timen passer for alle som ønsker en effektiv treningsøkt som både har til hensikt å gi effekt på oksygenopptaket og ikke minst for å øke den anaerobe terskelen.

Spinn 30/45

Dette er timer som er bygd opp med kontinuerlig arbeid etter oppvarmingen. Intensiteten på hoveddelen vil være i intesitetssone 3, altså på og rundt terskel, der intensiteten når sin pulstopp mot slutten av hoveddelen. Timen passer for de som ønsker seg en effektiv treningsøkt som gir godt utbytte for både oksygenopptak og anaerob terskel.

Stigeintervall 30/60

Denne intervalltimen er satt sammen med en oppvarming, etterfulgt av drag på 8-7-6-5-4 og 3 min. Intensiteten vil være stigende fra lav sone 3 på de første dragene til høy sone 3/lav sone 4 på siste drag. For de som ønsker å sykle 30 min vil det være mulig å gå etter de første 2 dragene. Timen har som mål og gi godt treningsutbytte både i forhold til anaerob terskel og oksygenopptak.

2Toppers 55

Denne timen er bygd opp med 2 etapper etter oppvarmingen. Et godt alternativ til kortere intervalltimer da du får lengre etapper med sammenhengende tid i sonen. Både intervallarbeid og kontinuerlig trening med intesitetsnivå rundt sone 3 er svært effektivt for å trene opp den anaerobe terskel og videre okygenopptaket.


 
Treningsveiledning En treningsveiledertime for styrke- og kondisjonsapparater. Ta kontakt med resepsjonen for å booke avtale slik at det tilpasses dine treningsønsker og behov.

Stikk innom, vi hjelper deg i gang!

Spenst Alta
Bossekopveien 117
9511 Alta
Tlf. 99 44 15 00
E-post firmapost@spenstalta.no

Avd. Breverud
Thomasbakkveien 22
9511 Alta
Tlf. 99 44 15 00
E-post firmapost@spenstalta.no

Levert av Spectra AS - Powered by Webon Personvern